Dino klo.18.-19.00

Harjoiteltiin: Seuraamiseen lähtemistä makuulta(koira paikallaan ohjaaja kävelee koiran takaa sivulle pyytää suraamaan,sama edestä, ja sitten istualtaan),hyppy noudon alkeita,paikalla makaamista

Dino toimi hyvin, paljon paremmin kuin viime kerralla. Toimi oikein nätisti ja oli mukava tehdä töitä sen kanssa.
Seuraamisessa,Dino lähti oikein hyvin mukaan, ja jäi nätisti paikalleen,eikä yrittänyt lähteä edes pois,vaikka sen siihen jätinkin. Hiukka aluksi jätätti,koska katseli muualle minun tullessa sivulle,mutta korjasi sen hyvin! Nätti seuraaminen vapaana käskyn jälkeen, ja saatiin kouluttajaltakin oikein hyvää palautetta.
Hyppy nouto meni hyvin sen jälkeen kun äiti tajusi vaihtaa herralle pallon,eikä yrittänyt enää saada sitä hyppäämään esteen yli narun perässä :)Aluksi otimme ihan tavallista hyppyä,kuitenkin niin että en palannut koiran sivulle vaan palkkasin esteen yli koiran namilla. Hyvin lähti ja hyppäs (HUOM! Koira oli vapaana koko harjoituksen,eli suuuuuuuuri harppaus meille!) Nouto tehtiin niin että heitin pallon sanoin hyppy,tuo ja kutsuin sitten luokse koiran niin että koira hyppäsi myös takaisin päin esteen. Yhdessä vaiheessa kyllä meinasi tulla sydän ylös kurkkuun, koska Dino katseli erästä toista koiraa joka leikki omistajansa kanssa kehässä siinä lähellä,MUTTA turhaa äiti pelkasi sillä nätisti poika toi pallon ja äiti loisti tyytyväisyyttä!
Paikalla makaaminen otettiin ympyrässä,tosin me ei oltu Dinon kanssa ympyrässä vaan hiukka kauempana siitä, sillä poika ei enää loppu tunnista oikein jaksa ja toiset koirat vie yleensä sitten voiton, joten paikka makuuta kauempana.Pysyi maassa oikein nätisti varmaan yli 2min, ja pysyi jopa kun äiti kävi kiertämässä pari koiraakin :). Tuli kyllä mainio tunne, ja oli loppu iltakin sitten mukava,kun ei tarvinnut miettiä että mikä oikein meni taas pieleen,vaan pystyi miettimään myös positiivisia asioita.

Tahvo klo.19.-20.00

Harjoiteltiin:
Noutoa, paikka makuuta,seuraamista ja seisomista

Tahvo oli erittäin pirteällä tuulella. Mukavan yhteistyöhaluinen.
Seuraamista tehtiin ympyrässä. Kontakti säilyi hyvin,lähes koko ajan,mikä on jo ennätys varmasti sillä Tahvohan ei tunnetusti mikään kovin hyvä seuraamisen katsekontaktin säilyttämisessä ole. Kontakti säilyi sekä juoksussa,käynnissä että hitaassakäynnissä, hyvin,sekä paikka vasemmalla sivulla oli todella hyvä! Kääntyi hyvin käännökset,ei oikein mitään kommenttia tähän.
Nuto sitten toisaalta meni miten meni. Noutokapula on pojan mielestä mitä inhottavin juttu, ei ole kiva siis suussa pitää. Harjoiteltiin niin että koira ottaa kapulan ja luovuttaa sen sitten omistajalle. No tämä meni niin että Tahvo otti puotti heti maahan,eli piti olla todella nopea että kerkesi ottaa kapulna pois ennen kuin koira teki yhtään mitään. Harjoittelua harjoittelua tähän!
Paikka makuussa,ei meillä mtn ongelmia,niin kuin ei koskaan(paitsi joskus jos nyt sattuu satamaan niin kaatamalla ettei kukaan muukaan koira oo innoissaan). Tämä on näitä kymppi liikkeitä,tai 9½ jos Tahvo sattuu olemaan vetelänä istumaan nousussa. Ehkä hitusen korjaisisin alas menoa ja asentoa,mutta en niitäkään mitenkään erityisemmin.
Seisomaan nousi kanssa kohtuu hyvin istumisasennosta. Kuhan herra vaan kekas homman nimen taas,tätä kun ei oikein oltu pitkään aikaan harjoiteltu. Ehkäpä me vielä joskus kisoihin :D

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elikkäs tultiin Dinon kanssa tänne Tampereelle josta tätä blogia nyt päivittelen viime perjantaina(19.10.) Junalla tultiin tänne,matka meni muuten hyvin paitsi että Dino päätti paskantaa junaan ripuli paskat. No sinne meni se 25€.
Muuten täällä on mennyt hyvin,koiralle tekee todella hyvää kun tulee lenkillä noita ihmisiä vastaan ja sekä niitä koiria. Koira ihmiset paria lukuunottamatta,ovat täysiä idiootteja täällä päin. Jos jaksais niin voisi sanoa pari valittua sanaa siitä miksi sitä koiraa ei saa laskea toisen koiran lähelle ilman lupaa....
Koska meillä Dinon kanssa on tullut ongelmaksi remmissä vetäminen,jonka olisi minun pitänyt kitkeä jo pois kauan aikaa sitten, aloitimme remmihoidon. Eli remi on minun lanteilla kiinni(siis lanteiden ympäri), ja koira toisessa päässä. Kun koira vetää teen äkkikäännöksen toiseen suuntaan mihin olemme menossa,ja koira tulee taas perässä hihna löysällä,käännyn takaisin jne. Eilen pyörittiin varmaan viis minuuttia samalla paikalla,mutta kylä kannatti sillä koira hoksasi jo hiukan että perskele,eihän tää nyt vie mihinkään jos mie hosun ja hyörin enkä seuraa äitin liikkeitä millään tavalla. Loppu matka lenkistä menikin sitten jo paremmin. Tänään sitten sama juttu,koira muisti selvästi,sillä parin toiston jälkeen koira käveli oikein nätisti,harjoitus määrään nähden. Luulenpa että tämä on myös johtajuudelle hyväksi,sillä tein välillä ihan testejä jos pysähdyn mitä koira tekee, pysähtyykö,jos ei sitten käännytään pois,tai ohjataan koira oikealle kohdalle sivulla istumaan ja annetaan rauhoittua. Sovelsin tätä eräästä uudesta koira ohjelmasta, joka alkoi eilen MTV3:lla klo.18.00. Testataan nyt tätä sillä vasen käsi on sen verran kipeä ettei siedä oikein sitä jos se vetää,ja saapahan voimaa ainakin niihin käännöksiin kun on hihna vyötärön ympäri. Jospa tämä toimisi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tavoitteita ensi vuodelle 2008:

Dinon kanssa:
-BH-koe suoritetaan ja mahdollisesti läpi // kaupunkiosuus harjoiteltava huolella
-TOKO-koe ja mahdollinen tulos siitä
-loppuvuodesta jo valmis takasin agility ryhmään harjoittelemaan ja mahdollisesti kisaamaan..
-terve vuosi muutenkin ja johtajuus/suhde asia kuntoon!!

Tahvon kanssa:
-agi kakkosiin nousu.... // vauhtia lisää!
-TOKO-koe, ja mielellään se tulos :)
-Terve vuosi muutenkin

Retun kanssa:
-terve ja hyvä vuosi= jaksaa niin kuin normaalistikin
-vauhti ja innostus samana agility radalla.